Persoonilood
09.08.16

Antvärk Kristjan Markii (sommeljee, Tallinn)

Degustatsioon ilma sommeljeeta on kui külaskäik ilma võõrustajata. Meie nisuõllede meistriklassi võõrustajaks oli tõeliselt muhe ja meisterlik sommeljee Kristjan Markii. Lisaks maitseküllasele degustatsioonile, pakkus antvärk ka vastuseid meie küsimustele.

Nimi: Kristjan Markii

Vanus: 39

Töökogemus aastates: 21

 

Kuidas jõudsid sommeljee ametini?

Ikka alustad kuskil algusest, mina alustasin kelnerina ja kui tekkis võimalus edasi õppida,siis tundus see amet hea väljakutse. On senini, kuna sommeljee amet on elukestev õpe.

 

Mis on Sinu ameti juures kõige suurem väljakutse?

Iga jook, iga roog, iga külaline, iga võistlus on väljakutse. Suurimat neist ei saagi eraldi esile tõsta, kuna kõik on tähtsad.

 

Kui sa ei oleks sommeljee, siis kes sa oleks?

Keeruline vastata, baarmen võib olla, kuna ka seal on palju võimalusi ja ainult enda fantaasia seab piirid.

Millega töövälisel ajal tegeled?

Söön ja joon ka vabal ajal, kuid ikkagi analüüsid ja arutled mis ja kuidas. Raamatud ja muu kultuur, ning hea seltskond aitavad argielust välja lülitada.

 

Mis on sinu töö juures kõige köitvam või meeldivam, mis selle juures hoiab?

See elukestev õpe on kindlasti üks neist, lisaks hea söök ja jook ja kohtud toredate inimestega üle maailma.

 

Ja viimaseks küsimuseks midagi lihtsat. Mis on Sinu lemmikõlu või -siider?

Säilitagem professionaalsus – alati sõltub olukorrast. Mis tuju, mis aastaaeg, mis söök, mis seltskond jne – ehk sellist ühtset nimetajat minu puhul ei ole, õnneks.