Persoonilood
05.09.16

Antvärk Grigory (telerežisöör, Moskva)

Kui nautisime Riga Craft Beer Festivalil pakutavat rikkalikku õllevalikut, avastasime Venemaalt pärit mustlaspruulikoja Zagovor. Seda pruulikoda veavad kolm muhedat pruulijat, kes kostitasid meid tõeliselt unustamatu Leftovers Pumpkin Stout’iga ja üks neist jagas ka oma lugu.

Nimi: Grigory
Vanus: 31
Amet: Telerežissöör
Töökogemus: 6 aastat

Kuidas jõudsid pruulmeistri ametini?

Kui rändasin palju Ameerikas ja Austraalias, proovisin väga mitmeid käsitööpruule ja iga järgmine oli parem kui eelmine. Tagasi Venemaale jõudes mõtlesin, et prooviks ise ka pruulida. Esimene laar maitses kohutavalt. Teine oli juba parem. Kolmas oli isegi joodav ja nõnda edasi.

Mis on sinu ameti juures kõige suurem väljakutse?

Suurim väljakutse on villida seaduslikult tunnustatud pruul. Ma armastan oma toodet ja käsitööõlut, kuid minu väike pruulikoda ei vasta riigi poolt seatud standarditele, seega tuleb olla uhkelt mustlaspruulija.

Kui sa poleks pruulmeister, siis kes sa oleksid?

Töötan telerežissöörina. Sellega teenin leiva lauale, kuid mu südames ja hinges on pruulimine.

Millega töövälisel ajal tegeled?

Pruulin õlut, teen muusikat. Armastan käsitsi loodud asju.

Mis on sinu töö juures kõige köitvam või meeldivam, mis selle juures hoiab?

See võimaldab mul ennast loominguliselt väljendada. Iga uus pruul on nagu loodud laul või valminud loovprojekt.

Ja viimaseks küsimuseks midagi lihtsat. Mis on sinu lemmikõlu või -siider?

Iga kõrvitsamaitseline pruul. Võib-olla kõrvitsamaitseline lager.

 

Kuna Zagovori tunnusjoonteks on anonüümsus ja anarhism, siis pruulmeistri perekonnanimi ja nägu jäävad seekord õllehuvilistele tundmatuks.